Restaurace by se měly otevřít v první polovině června – na polovinu kapacity
OTEVŘENÍ RESTAURACÍ
Interiéry restaurací by se podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) měly otevřít v první polovině června. Zatím se počítá s otevřením 50 procent kapacity provozoven, u stolu budou moci sedět nejvýše čtyři lidé, řekl v pondělí Havlíček novinářům při návštěvě Berouna.
Venkovní prostory gastronomických podniků jsou opět v provozu od pondělí 17. května. Kvůli pandemii koronaviru na ně mají přístup jen lidé, kteří mají negativní test na covid-19, podstoupili očkování nebo v posledních 90 dnech tuto nemoc prodělali. O dalším uvolnění Havlíček vede debatu s hlavní hygieničkou a ministerstvem zdravotnictví.
Podle něj by se interiéry restaurací mohly otevřít v prvním červnovém týdnu, nejpozději ve druhém. „Určitě budou nutné testy, určitě bude nutné očkování a v zásadě zase podobný režim, jako je dneska na zahrádkách,“ dodal.