Smutný konec rodinné firmy. Končí Řeznictví Kšána a syn
Konec vyhlášené firmy
Oblíbené Řeznictví Kšána a syn končí. Populární podnik na pražském Břevnově přitom fungoval od roku 1996. Podle majitelů jsou za zavřením firmy rodinné a zdravotní důvody. Řeznictví bylo vyhlášené pro kvalitní maso a vstřícný přístup k zákazníkům. Kvůli tomu se před ním často tvořily dlouhé fronty.
„Je v tom hlavně zdraví moje i blízkých. A když vidíte, jak v okolí onemocní lidé, uvědomíte si, že práce není všechno,“ řekl majitel František Kšána starší pro server iDnes.cz. Server dále napsal, že řezník odchází do předčasného důchodu a o budoucnosti podniku aktuálně vyjednává se zájemci.
Na konci května přitom řeznictví na svém Facebooku uvedlo, že „bude z rodinných a zdravotních důvodu dočasně uzavřeno do úterý 7. června. V sobotu 4. června se na stejném místě ale objevilo oznámení, že podnik končí. „Vážení zákazníci, jediné, co říci, je slovo DĚKUJEME. Loučí se s vámi Kšána team,“ píše se na Facebooku.
Syn František, který je rovněž řezníkem, po otci živnost zřejmě nepřevezme. Společně s restaurační sítí Ambiente totiž provozuje podnik Naše maso v pražské ulici v Dlouhé. Jeho podíl činí deset procent, zbytek patří Ambiente, která mimoto vlastní také Lokály v Praze, Brně či Plzni, pražské Café Savoy nebo La Degustation Bohême Bourgeoise.
Kšána mladší z otcova podniku odešel před dvěma lety. „Se svým otcem jsem pracoval 20 let a dělal věci, jak chtěl on, a společně jsme budovali podnik. Proč jsem odešel, pochopí jen ten, kdo se svým rodičem pracoval tolik let,“ zdůvodnil své rozhodnutí pro Aktuálně.cz.