Řeznictví a restaurace v jednom. Ambiente otevřelo Kantýnu
Další podnik sítě restaurací Ambiente
Síť restaurací Ambiente otevřela na začátku dubna nový podnik zaměřený na české vepřové a hovězí maso. Kantýna tak částečně nahradí nedávno zavřený Čestr, který přerušil provoz z důvodu rekonstrukce budovy Národního muzea. Řeznictví nabízí prodej masa na váhu či si ho hosté mohou nechat na místě ogrilovat.
O hosty v Kantýně se starají kuchaři, číšníci a řezníci z dočasně uzavřené restaurace Čestr. Zákazníci si v samoobslužné kantýně nechají nandat jídlo na tác, zapsat na konzumační lístek a sami si hledají místo buď ke stání nebo sezení. Nápojový lístek k masu nabízí plzeň či domácí limonády.
Dodavatelem českého masa je Amaso, firma patřící pod hvězdu Ambiente. Kantýnu zásobuje vepřovým z přeštických prasat, hovězím z plemene čestr a uzeninami připravovanými podle prvorepublikových řeznických receptur.
„V kantýně si nevybírám z menu, ale od kuchaře,“ popsal nový koncept majitel sítě gastronomických podniků Ambiente Tomáš Karpíšek. Úspěšnému podnikateli se v Česku podařilo otevřít již přes 20 restaurací. Mezi ně patří podniky jako franšíza Lokál či restaurace Eska.
Karpíšek podniká od roku 1995, kdy v Praze otevřel svou první restauraci The Living Restaurant. Větší úspěch zaznamenal s luxusní restaurací La Degustation Bohême Bourgeoise, která získala michelinskou hvězdu. Následovala řada dalších podniků, například Pasta Fresca nebo Café Savoy. Karpíškovy restaurace sází především na kvalitní suroviny a vysoký standard přípravy jídel.