Odhalili Watergate, teď The Washington Post objevil také český nakládaný hermelín
NAKLÁDANÝ HERMELÍN
Americký deník The Washington Post je známý především tím, že v roce 1972 odhalil aféru Watergate, která stála křeslo tehdejšího prezidenta Richarda Nixona. Teď tento slavný list objevil také tradiční českou pochoutku – nakládaný hermelín, na nějž na svém serveru také TWP nabízí recept.
Deník The Washington Post ve svém nedělním článku kromě receptu na tradiční český „hermoš“ píše také o historii tohoto jídla a tradici, kterou v Česku nakládaný hermelín má. List zmiňuje i to, že Češi ho rádi jedí v hospodách k pivu. Cituje také redaktorku českého magazínu Apetit Darinu Sieglovou. „My v Česku věříme, že je potřeba sníst něco mastného, aby se člověk snadno neopil nebo aby se neopil moc rychle, nevím zda je to vědecky podloženo,“ uvedla Sieglová pro TWP.
Americký deník mimo jiné píše i o tom, jakým způsobem se hermelín připravuje a že je potřeba před konzumací počkat. „Mnoho Čechů čeká dokonce několik týdnů, než nakládaný hermelín sní, ale lze ho konzumovat i po několika dnech. Lze ho servírovat s oblíbeným chlebem, studeným pivem či pálenkou,“ uvádí TWP.
Deník k historii tohoto pokrmu uvádí, že s ním přišel ve 20. století český sýrař, který chtěl znovu zavést sýr hermelín na český trh.